Bay of islands

Bay of Islands, vilket paradis! I söndags brummade vi den långa, slingriga vägen till Paihia, Bay of islands. Paihia är en liten söt by vid havet. Det första vi gjorde var att stampa in på ett i-center och boka en busstur till dagen därpå och en delfintur till dagen efter det.




Philippa hade tipsat oss om en söt liten camping vid ett "vattenfall". Hururu falls Camping. Så vi letade upp den största annanasen vi kunde hitta och slog oss till ro under det. En, till och med flera, vänliga själar kom och varna oss för tidvattnet (som vi riskerade att vakna simmandes i). Under natten trodde i att vinden skulle blåsa oss tillbaka till Sverige igen Tac och lov vaknade vi under annanasen trot allt (hade vart så kallt annars).

Morgonen grydde och vi satte oss på bussen till Cape Reinga. Chauffören Spike visade oss vägen. På vägen till Cape Reinga passerade vi en regnskog med Kauri-träd. Det är GIGANTISKA träd! Det regnade (obviously, det var en regnskog) Men som de säger här "Raining by seen, fine by eleven".
Cape Reinga är alltså allra nordligast på Nya Zeeland och är väääldigt vackert, och blåsigt.

Spike, som för övrigt är den absolut bästa guiden vi någonsin mött (bättre humor får man leta efter), brummade oss vidre till sanddynorna. SANDBOARDING! WIIIIIIIIIIH! Berg av sand - En bräda - På mage ned - Vansinnigt SKOJ!
Bussen körde vidare längst Nighty Mile Beach (bokstavligt PÅ stranden) tills vi tillslut inte orkade mer och stupa till sängs i tältet igen.


      



En stor gul båt tog oss ut på havet morgonen efter, sökandes efter delfiner. Innan båten ens startat hoppade hälften av passagerarna pga sjösjuka. Men delfiner såg vi. Otroligt vackra.
På vägen tillbaka till Paeroa tittade vi förbi en grotta med tusentals av Glow worms! Vi fick inte fota dem..inte så konstigt egentligen..vem blir inte snurrig av en ständig blixt?
Idag (Onsdag) har vi varit på picnic på en gigantisk farm, Chris & Davids farm. Vi fick se när de mjölkade alla 160 kor. Övrigt hade de massor av Bambis och lamm.
Imorgon åker vi till Coromandel Peninsula.

 



Till er:
Simon: Jag har gått ned från berget nu äntligen! Det blev lite kallt på kvällen. Nu bor vi under en annanas istället.
Maja: Jag saknar dig och dina syskon heeeeeemskt mycket. Önskar ni kunde vara här och se delfiner med mig! Vi har inte sett något isberg..men vi har ätit glass!
Kim: Vi signerar från och med nu..gnällspik. Saknar dig meeeee....! Vem är Boi?
Familjen: Saknar er massvis, tänker på er och har kramat Leigh & Philippa från er tusentals gånger. De hälsar och välkomnar er hit.

Kram Kajsa

Till er:
Mamma: du skulle älskat delfinerna :) frön kan du glömma :P
syster sandra : bra att du meddelar ! tummen upp! föstår att du saknar detta land!
Henrik: Volvo volvo volvo täker du på ngot annat :P
Björn : jätte kul att du läser och skriver! följer våran resa gör mig glad! :)
Niki och sandra: SAKNAR ER ME!!!!
Håkan: Vi får se va vi gör men vi ska nog vandra i mordor!! hehe... 
SAKNAR ER ALLA <3

Kram från Er Tina

 

Så. En lång dag i dag. En lång dag imorgon. Ni borde väl vakna vid denna tid..så det bör betyda att vi ska krypa till kojs.

Stora kramar


Kajsa och Tina


Kommentarer
Postat av: Sussie

Hej Kajsa!

Kul att se att du mår bra nu. Vilka fantastiska bilder! skall bli en fröjd denna tid att följa er och se era bilder. lite avundsjuk???? JAPP

Va rädd om dig

kram

Sussie Mr Big

2010-02-03 @ 11:53:03
URL: http://dennader.blogg.se/
Postat av: Viktor

Sandboarding ser riktigt kul ut!

Tältningen ser inte heller helt fel ut!

Här hemma i sverige får man gräva sig fram för att komma ut i all snö..



Ha det bra kramar

2010-02-03 @ 12:02:00
Postat av: Kim

Avundsjuuuuuuuuuuuuuuuk!

Men Kajsa... Boi= Bay of islands.

Vilket fint tält ni har.

Kram

2010-02-03 @ 12:43:25
Postat av: maine

Det känns som ni får uppleva det ni har förväntat er.Jaa,jag vill också åka omkring bland delfiner,men vem vet,din resa kanske gör att vi också hamnar där, fast inte i ett tält under en ananas.Det var skönt att höra av er och se lite bilder.Fortsätt att må bra.Kram Maine o Hasse

2010-02-03 @ 14:48:00
Postat av: Mamma Lena

Härligt att höra från er och att ni har det bra. Är oxå avundsjuk. Den här datorn är helt hopplös, tar flera minuter innan texten kommer fram, suck! Var rädda om er. Kram från mamma

2010-02-03 @ 16:13:47
Postat av: NIKI

Hej gumman :D sandboarding, åhhh vad kul, vill också, får gå ut i snön o lossas att det är sand :) saknar dig massvis gumman <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3<3

2010-02-03 @ 16:18:17
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Stora syster Sara

hejsan svejsan, äntligen får man höra av er, man blir ju så nyfiken på vad ni har för er. JAG VILL OCKSÅ!!!!!! va sotis man blir, det ser så härligt ut. Nighty Mile Beach har jag minnen ifrån, kul. Här hemma sjunger vi ännu en gång "jag ser det snöar, jag ser det snöar det var ju roligt hurra" det verkar aldrig ta slut.



kramar i massor

2010-02-03 @ 19:49:59
Postat av: Syster Sandra

Hej

Allt verkar vara helt fantastiskt, hmm jag får nog packa min väska och åka tillbaka. Men men solen skiner, snön glittrar, tänk positivt tänk positivt!!!! Ser fram emot erat nästa äventyr.

2010-02-04 @ 09:18:22
Postat av: Helena

Hej!

Åh, vad avundsjuk jag är! :D Ser helt underbart ut. Passa på och njut! :)

Puss!

2010-02-04 @ 21:41:28
Postat av: Henke

Hade bara kännt mig lite tryggare om ni lyckats få tag i nån gammal 240 att åka med, så man kunde ge lite tips och knep när bilen går sönder... :-) Näe. Bättre med en bil som inte pajar.

Känns lite konstigt att ni är så långt bort i det varma NZ när vi pulsar fram i 50 cm snö här hemma... Ja, ja. Bättre med 50 cm snö och -3 än pissregn och +3! Katterna gillar att leka i snön iaf. Njut allt ni kan av resten av ert äventyr nu. Jag och Björn följer era minsta steg... :-)

/Henrik

2010-02-04 @ 23:14:25
Postat av: Björn i syd

Hallo Kajsa o Tina de´finns en Björn till som med stort intresse följer er resa, en sydbjörn. Tråkigt att Kajsa inte var riktigt i form i starten men att må dåligt kan vara en bra början, de kan bara bli bättre. Take care.

2010-02-05 @ 10:27:14
Postat av: Sandra

Suck tror allt att jag börjar bli lite avundsjuk på den där resan... Men avundsjuk på ett unnande sätt SÅKLART.... ;) Saknar dig me, me ;). Gillar dig Tina! Hö hö hö hö ;D!

2010-02-05 @ 14:43:34
URL: http://rosendahlgrensandra.blogg.se/
Postat av: NIKI

SAKNAR DIG TINA :D <3<3<3

2010-02-06 @ 10:57:55
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Sandra

Skriiiivvv! Skojja bara jag förstår ;)

2010-02-07 @ 08:28:28
URL: http://rosendahlgrensandra.blogg.se/
Postat av: Emma Hammarstedt

Hej!

Vad kul allting låter ni verkar ha sten koll. Tråkigt att kajsa var lite ur form i början men har hört att det är bättre skönt att höra. Jag är verkligen sotis på er allt låter så spännande tycker jag hoppas ni får en fortsatt fantastisk resa saknar dig massor kajsa kram Emma P.S du får din julklapp när du kommer hem då har du nåt att se fram emot=)

2010-02-07 @ 16:13:27
Postat av: Lee

Hej!

Saknar dig Kajsa men känns bättre när man läser om allt roligt ni gör :) är så avundsjuk på er :P tänk va tufft att se delfiner på riktigt liksom!!!!

Längtar tills du kommer hem så du kan få berätta allt och göra min ännu mer avis :P Ta hand om er och fortsätt att ha superkul nu :D Massa kramar!

2010-02-07 @ 18:05:45
Postat av: Gustav

jag älskar bilden på fyren! kan inte jag få den när du kommer hem? ;)

2010-02-07 @ 22:57:40
Postat av: Björn

Hej Tina Jag har försökt skriva några gånger men det har inte fungerat men nu ser det ut att funka. Det är spännande att läsa om allt ni gör på andra sidan globen. Du får visa alla bider och berätta när du kommer hem. Hoppas all snö tinat bort tills ni kommer hem.En fortsatt bra resa önskar Björn Hej då

2010-02-27 @ 11:28:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0