Franz Josef



Medan ni soer sött i eran små sängar sitter vi här I Wanaka. Tina hänger tvätt och njuter av blåsten från Sjön med tillhörande berg. Träningsvärken är ett faktum. Så. Vad ha hänt.

Vi lämnade den norra delen av ön och begav oss mot "West Coast". Det var en enormt vacker kustväg och vi stannade hela tiden och fotograferade. Se den vackra stranden!
Vi stannade vid de berömda "Pancake Rocks", klippor som såg ut som en hög med pannkakor..erkänner att det kurrade lite i magen.

 

Men de vi åkte emot var Franz Josef: Gaciärbyn. Där mötte vi upp våra svenska vänner Lars & Kalle, och vi umgicks över lite kortspel (jag och Tina vann överlägset förstås).
I Franz Josef finns som namnet säger Glaciären Franz Josef. De arrangerar heldagsvandringar upp på Glaciären. Vi gav oss iväg på en guidad tur på 8 timmar! Vi blev indelade i 6 olika grupper efter någon slags nivå. Vi tog den första med hopp om att vi skulle slippa ha resten av grupperna i bakrunden på våra foton ;) Guiden hette Rob och gav oss utrustning. Regnkläder,mössa,vantar,kängor med spikdubbar till. Vi trampade oss upp på ett rätt tufft stenparti (Lite tongariro crossing varning på den) innan vi kom upp på en gigantisk ISBIT!

   

Med vår fina grupp av människor (11 stycken) klättrande vi runt på/mellan/under/över isen. Det var riktigt tufft! Solen strålade fantastiskt skönt! Vår grupp var ett gäng änglar! SÅÅÅÅÅ Trevliga! Man blev väldigt glatt överraskad!


   

Miljön var underbart vacker och isen var sådär underbart blå på vissa ställen.
Vi fick smaka på Glaciren också! Det rann små bäckar lite här och där och det smakade fantastiskt gott!
På vägen ned verkade Rob inte riktigt hitta någon smart väg att gå ned så han hackade en egen :P Eftersom vi var den första gruppen så behövde Rob ständigt hacka oss små små trappsteg att gå på. Vi avundas hans jobb lite ;)
Med et gäng, återigen, nyfunna vänner så kom vi ned på..varm mark(?) igen..när man tog av sig isskorna kände man sig 10 kilo lättare..vi flög fram :D

     

Nu har vi tagit oss ned till Wanaka vid en underbar tältplats precis vid Lake Wanaka. Det är även det billigaste hittils :D VI är nöjda helt enkelt. Dags för kvällens middag: Risnudlar med utsökt tonfisk i tomatsås.

Kia Ora

Kajsa (Och Tina)



Till er:

Gustav: Delfinerna heter "Dusky Dolphins"
Sara: Kan jag få pannkakor när jag kommer hem? *änglaögon*
Hugo: Det skiftar väldigt mycket. På dagarna är det mellan 17-25 Grader, på naten vågar jag inte gissa men det är frukstasvärt kallt. Vi ska köpa filt! Saknar dig med!
Mamma: Grattis till förlovningen. Ni är sötast!
Kim: Jag tänker ringa och väcka dig strax... måste ju önska dig lycka till.

//Kajsa

Till er:

Familjen dahlen: saknar dig Melvin! lovar att leka i ditt rum sen! hade gärna pussat sälen men han blev lite arg när ja kom för nära! GE matilda en stor kram!
Pappa: du hade älskat glaciär vandringen!
niki och sandra : saknar er !
sandra: ja bungy ska bi jätte kul :D
Helena: saknar dig me ! ser fram emot bungyn ;) guiden såg ut som håkan ;)

kram från Tina


Kommentarer
Postat av: Sandra

Oj har i redan skrivit igen härligt! Fina bilder och roliga äventyr!

2010-02-22 @ 08:19:50
URL: http://rosendahlgrensandra.blogg.se/
Postat av: Helena

Haha, Håkan är överallt! :P

Visst är det härligt med aktiviteter där man får lite träning på köpet!? ;) Love it.

Ser helt underbart ut! Men vänta tills Queenstown. Bungyn var höjdpunkten på miss resa iaf! :)

Miss you! Puss

2010-02-22 @ 08:44:50
Postat av: Stora syster Sara

Hejsan svejsan syrran, kul att höra din röst. Vilka underbara bilder, fast vi har också vitt här hemma. Snöandet det verkar aldrig sluta, förbered er på skottning när ni kommer hem, vi spar åt er. Vi hade gemensamt träningspass på mammas tak igår, 95cm snö (jag måttade) först ner på altanen sedan ner från den, vi kämpa länge.



Kramiz till er båda, leta reda på en ullfilt ifrån några NZ får.

2010-02-22 @ 17:40:42
Postat av: Gustav

Som sara säger, det råder ingen brist på snö direkt, just nu är det totalt kaos och två dar i rad går inte tunnelbanan någonstans ovanför jord!



Otroligt vacker strand ni hittade där längs med "west coast"! Nya zeeland har verkligen alla landskap som går att komma på verkar det som, se till och hitta alla! ;)

Coolt med Dusky dolpins förra gången förresten;)



Saknar dig! Kramar!

2010-02-23 @ 09:19:03
Postat av: Kim

Hej på er!

Häftiga bilder men så där ser det ut på min tomt nuförtiden. Inlandsisen är på väg tillbaka. Kom ihåg var ni hörde det först.

Tack för väckningen.

Jaja. Om några timmar lämnar jag det här köldhålet.



kramkram

2010-02-23 @ 09:44:10
Postat av: Sussie

WOW säger vi bara, vilka bilder och vilken unnest för er att få uppleva detta. det är ju helt fantastiskt. va rädda om er och ut och upptäck ännu mera nu.

kramar

sussie & marianne mr big

2010-02-23 @ 11:09:19
URL: http://dennader.blogg.se/
Postat av: Viktor

Man e ju smått avundsjuk! fina bilder!

njut av tiden som e kvar om ni inte längtar efter snö!

det e till och med 40-50cm här i skåne!

glöm inte repet när ni ska hoppa bungy!



ha det bra kramar!

2010-02-23 @ 13:04:14
Postat av: niki

TINA , jag saknar dig MASSSSSSSSSSSSSOR :(

2010-02-23 @ 20:17:03
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: hasse (pappa)

Hej Tina jag har följt era äventyr och jag blir sugen på att uppleva dem jag också.Det verkar ju som ni hinner med allt ni har planerat,skälv skulle jag vilja vara med er på glaciären det är häftigt

och inte tala om när ni skall håppa i gummisnöret.

Går det bra med att köra på vänster sida(troligtvis går det jättebra för du kör ju bil så bra)

Jag var ute hos farmor och farfar och skottade deras hus och de undrade hur du hade det, de hälsade så mycket och såg fram emot att få se alla dina bilder när du kommer hem.

stor kram från mig till dig. PS. rådjuren äter oss ur huset i fagerdala och ekorrarna har lagt föråd av rådjursmat nästan överallt.

2010-02-23 @ 20:30:23
Postat av: Syster Sandra

jag känner igen mig i era bilder, kul att det ser likadant ut 12 år senare men vad kan hända pannkaksklipporna har ju faktiskt funnits i över 30 miljoner år!! härligt med alla nya människor, ni verkar hålla tidsschemat, lev livet!

Kramar

2010-02-24 @ 00:16:15
Postat av: niki

lycka till med bungyjumpen :D MODIGA TINA <3<3<3 älskar dig gumman

2010-02-25 @ 08:32:38
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Lucas

sjukt fina bilder, lagom avis!

jag specialbeställde en "überdasmegaturbozorrodiggitall" spade, men leveranstiden har ändrats... vet inte när jag får den! men jag gräver med en sådan spade just nu -( http://www.kontorsmagasinet.se/images/productImages/9502022.jpg )det är därför det tar lite tid!



Uss o Ram <3

2010-02-25 @ 09:04:19
Postat av: Anton T1

Shit va det låter coolt! Kajsa du måste lova mig att du hänger med och visar oss allt det där när vi kommit till Nya Zeeland på vår jorden runt segling som du ska med på ;) Ha det grymt!!

Kramar!!

2010-02-25 @ 20:21:52
Postat av: Lee

Hej :D

Kajsa kommer du inte hem snart :P jag saknar dig!

Men ni verkar ha det super bra iaf och det gör mig glad :) Du måste vara i paradiset nu när du får ta så många vackra bilder :P dom är helt otroliga!

Ta hand om er :) massa kramar!

2010-02-26 @ 11:39:50
Postat av: Evelina Andersson

Kolla gärna in bloggen för modetips, dagens hottie osv :) KRAM

2010-02-26 @ 14:35:13
URL: http://hihater.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0