Milford Sound & Dunedin

   

Queenstown var ju en bevisad succé och det kändes lite synd att åka därifrån, men tro det eller ej: Vi var klara där. För att bara kika lite åkte vi upp till byn Glenorchy, det var en frukstansvärt vacker väg coh i frågade oss själva hur vi någonsin kommer njuta av at köra i sverige igen...
Men vi vände snart om mot Te Anau & Milford Sound. I Te Anau (I Fiordland) bokade vi en "kryssning" i Milford och passade på att käka egg&Bacon-paj.

   


Det tog ca 2 timmar till Milford. Den vägen tar "Vacker-pris" 100000 gånger om! Fy Bubblan vad vackert! Det var som att köra bil i ett vykort! (Förutom att i vykort kör det inte sölkorvar i 30 på en 100-väg).
De berömda Milford Sound var precis lika vackert som man sett framför sig. Det är lite läbbigt för Milford lovar oftast regn och inte i millimeter utan i METER! Men vi klarade oss fint och fick en fin kryssning i soluppgång och en helt okej bild av ett a de mest fotograferade topparna på Nya Zeeland; Mitre Peak.
Till sällskap hade vi sälar & delfiner.

 


Väl i hamn körde vi tillbaka till Te Anau. Planen var at vi skulle tanka där och sedan åka vidare. Det kom varken Tina eller jag ihåg så vi handlade och drog.. När bensinmätaren började tycka "E" var närmast och envist drog åt det hållet insåg vi vårt misstag. "Aj då"... När kommer nästa "Petrol" tro? Vägarna kändes längre o längre... inte hade de vart såhär långa på vägen hit? Jag sär att den stod på noll när vi kom till nästa by. Den bensinstationen kändes som om den vore i guld. *peeew*



En lång bilfärd rakt över landet till östkusten & Dunedin. En mellanstor europeiskinspererad stad. Här har vi bott nu i två nätter och trivs.

 

När vi vaknade efter vår första natt fick vi höra om de hemska vulkanutbrottet i Chile. Inte nog med det fick vi också höra att vi hade fått en tsunamivarning slängd i ansiktet. Hålla sig borta från kusten ar ju svårt..vi är ju längst ut? Så..va gör man?
Vi besämde oss för att föra oss till en säker plats. Alltså, ta tillfället i akt att bestiga världens brantaste gata: Baldwin Street! :D Vi gjorde minsann inte som de andra latmaskarna och gasade upp, åh nej, vi gick! Och där satt vi i väntan på att tsunamin skulle dra förbi. Och nog gjorde den de alltid! Enligt nyheter mättes de till hela 0.6 meter! TÄNK vad förödande ifall vi hade stött på den..
 Skämt sido.




   

Vi åt en fantastisk middag; Fiskpinnar och majskolv. Det kändes som jag hade kunnat äta tusen potioner till...
Nu är vi i alla fall på väg härifrån. Vi ska leta Pingviner norrut.




Kia Ora

Kajsa (och Tina)


Kommentarer
Postat av: Sussie

Hej! snart finns det inga ord kvar för vad man skall säga om alla underbara platser och alla äventyr ni är med om. WOW WOW och åter WOW!!!! vem är det som tar alla dessa fantastiska foton? är det du lilla Kajsa? alla fall så är det hur kul som helst att läsa er dagbok och vi njuter av varje foto. va rädda om er!

kram

sussie och marianne mr big

2010-03-01 @ 15:11:25
URL: http://dennader.blogg.se/
Postat av: mamma Lena

Ååh vilka fantastiska vyer. Jag vill oxå vara där. Ni måste ha fotat massor. Kram kram till er båda från mig

2010-03-01 @ 17:10:57
Postat av: maine

Efter alla våra mc resor i Norge och vårt skryt hur fantastiskt det är där, känns det nästan som om Nya Zeeland är ett strå vassare.Det är verkligen otroliga bilder ni tagit. Kram Maine och Hasse

2010-03-01 @ 22:41:34
Postat av: Viktor

Fina bilder! den branten kan man ju åka inlines ner för! vacker natur!



ha det bra kramar

2010-03-02 @ 09:57:15
Postat av: Björn i syd

God afton på NZ! Härliga upplevelser Ni beskriver.

Beundrar Er företagsamhet-imponerande - även Baldwin Street ser imponerande ut, påminner lite om hoppbacken i Holmenkollen. Sköt om Er - Björn i syd.

2010-03-02 @ 12:45:37
Postat av: Morbror Björn

Hej igen. Vilka fantastiska bilder Det är bra att ni fotat mycket för det är lätt glomma när ni väl är hemma Hej så länge och ha en fortsatt bra resa.

2010-03-03 @ 11:20:17
Postat av: Melvin

Hej igen, ni är verkligen effektiva och har otrolig tur med vädret, här på västkusten skiner solen och det känns som våren kommer, kanske lagom till ni är hemma. Ja ja medan ni sitter någonstans i solen och tittar på spåren efter pingviner så väntar jag på att åka ut på Kattegatt i minusgrader och blåst. Ganska stora kontraster, njut av värmen så länge ni kan. Ska bli kul när ni kommer hem. Kramar

2010-03-03 @ 12:33:33
Postat av: Henke

När skall ni åka dit hobbitarna bor? Kan ni köpa en till mig?



Ps kan ni lägga ut pengar så länge? Ds

2010-03-03 @ 23:06:14
Postat av: Gustav

Helt underbart vackert! I de där landskapen skulle man ju kunna åka runt hur länge som helst och bara njuta av livet, känns det som ;) jag gillar speciellt bilderna på bergen från kryssningen!



Kramar! saknar dig!

2010-03-04 @ 09:16:05
Postat av: sandra

nej melvin ska inte ut på Kattegatt i minusgrader....

2010-03-05 @ 07:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0