Sista hälsningen


Den sista veckan har passerat, plånboken tömd, väl till pass hittar vi gratis internet (enda gången på 7 veckor) och nu sitter vi här på Christchurch City Libraries.

 

 



Sista veckan har vart reltativt lugn med väldigt skön och vacker.
Efter Dunedin  tog vi oss till Oamaru, en söt pittoresk stad på Östkusten, känd för sina pingviner. De kommer i skymningen. Det kostade fruktansvärt mycket att gå igenom den "vägg" som staden byggt mellan allmänheten och pingvinerna. Inte tänkte vi betala det så vi gick på en egen jakt. Lars & Kalle hade sagt att de bodde under Whiskyfabriken".... erhm.. ja... logiken var slående...om jag var en pingvin hade jag väl också slagit mig till ro under en whiskyfabrik?... Anyhow. Vi gick runt där och letade medan solen gick ned.. inte en endaste pingu. Det blåste och yrade damm och fabriken tornade upp sig som ett stor spökhus...ja..det var faktiskt lite läskigt! Medan vi gick löngst strandkanten såg vi faktiskt en liten filur springa upp..eller..vanka upp? EN BLÅ PINGVIN! =D Söt som socker var den.



På väg därifrån åkte vi via "Maoraki Boulders" (rservation stavning), vilket är ett gäng klot som ligger längst strandkanten. Är man där vi rätt tillfälle kan det bli en rätt tuff syn. Vi var tyvärr inte där precis då. Men stenarna låg där fint..turisterna också...

  

Vägen mot Mt Cook (NZ högsta berg) var fantastisk. Snötäckta bergen tornade upp sig längst horisonten och på vägen möttes vi av den klassiska synen av en flock får. Haha, åh så glada vi blev. Fåren här är fruktansvärt söta, vi önskar vi kunde få ta med oss varsinn hem. Vid Mt Cook gick vi en vandringsled som heter Hooker Track. Det tog oss ca 2.5 timma. Solen sken, fåglarna sjöng & allt såt där. Vi hade det fruktansvärt bra med andra ord.

 

Arthur's pass var inte tänkt som en genväg, heh. Det är ett naturreservat som ligger nästan mitt i landet men mer åt västkusten. Men vi hade inte bråttom. Vid utkiksplatsen hälsade KEA-fåglarna oss välkomna. De rackarna är kända för att attackera bilar. Hihi. De nyfikna filurerna ar överallt, på bilen, under bilen. De ville se allt! JÄTTESÖTA! Vi hade lite problem med att ta oss därifrån... de ville gärna följa med...

Via en hel del andra orter kom vi tillslut till Akaroa (öster om Christchurch). Akaroa är en forn franskockuperad stad och är väldigt charmig. Solen var med oss och vi trivdes sååååå bra när vi gick omrking där, tog en kopp kaffe med fudge, kikade på marknaden, satt på bryggan i  solen och åt glass... att vi snart skulle vara hemma i kalla sverige ar väääääldigt långt borta just då.

Men hem ska vi och sista destinationen är Christchurch, där vi sitter nu. Solen har verkligen följt med oss hela sista veckan och vi hoppas den stannar mdan vi städar ur bilen imorgon också... Vi har verkligen bott i bilen så en e något av ett levande kaos just nu. Innan vi rengör tältet (så de inte beslagtar det i Australien där vi mellanlandar), städar bilen och packar så ska vi ta en obilgatorisk kopp kaffe på Cathedral Square i solen. Christchurch är en underbar stad och ett perfekt avslut på den bästa resa vi någonsin gjort.



Vi kommer sakna den fantastiska naturen och alla otroligt gästvänliga och öppna människor som finns här. Så med en liten sorg i hjärtat åker vi i övermorgon härifrån. För att göra tyngden i hjärtat lättare är frivillig person gärna välkommen att ta bort snön tills vi kommer hem. Snälla?

Tusen tack för alla kommentarer o för att ni följt med oss. Vi har blivit så himla glada!
Tusen tack också till Fredrik på Ticket som hjälpte oss innan avresa. Det var ett sant nöje!

Jo.. vi e lite glada att få komma hem.. få äta kött.. och sova på en kudde.
För trot allt har våra nätter sett ut följande:

Bil: 2 nätter
Hus (Leigh & Phillipa): 6 nätter
Hotell: 1 natt
Tält: 34 nätter




Det slutar väl med att vi hittar varandra tältandes på våra egna gräsmattor..vem behöver en säng egentligen?... bara en kudde...

Vi ses därhemma i kylan. Glöm inte ta bort snön som ni "lovat". Vi har en låååång resa framför oss..

Stora kramar

Kia Ora

Kajsa (och Tina)


Kommentarer
Postat av: niki

åååååååh vad jag längtar tina <3<3<3 tack för kortet :D det kom igår :D saknar dig gumman och trevlig resa hem :D puss

2010-03-09 @ 07:28:36
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Stora syster Sara

Välkomna hit till snön, vi kämpar att få bort den med hjälp utav vår solen men..... Ni är efterlängtade här hemma iallafall, det skall bli kul att se er. Vi har fina vyer här hemma också så ni kommer nog känna er hemma. Kramar till er båda.

2010-03-09 @ 10:10:52
Postat av: mamma Lena

Hej hej.

Ååh, äntligen kommer ni hem. Längtar. Fast jag är ju i Indien då. Vi ses alltså inte förrän den 26/3, det känns urlångt tils dess. Men det finns kuddar hemma och en och annan köttbit i frysen. Du klarar dig nog Kajsa. Bilen är fulltankad, men SNÄLLA ta det lugnt på vägarna. Börja med att ta bilen till Hemmesta och buss därifrån. Massor med kramar till er båda från mig.

2010-03-09 @ 17:08:23
Postat av: Maine

Välkomna hem. Tina,jag lämnar med varm hand över 8 matglada rådjur, en stycket älg, småfåglar, fasaner, en husmus,en vildkatt, ett antal ekorrar och andra diverse djur.Kramar

2010-03-09 @ 23:10:05
Postat av: Viktor

Ni ser ut att ha haft en bra resa med mycket äventyr och upptäkter! hoppas resan hem går lika bra. Tina du ser ut att få fullt upp med massa djur när du kommer hem!



Ha det bra kramar!



kom ihåg att köra på högersidan när du kommer hem!=)

2010-03-10 @ 11:18:04
Postat av: syster sandra

Välkomna hem, vi ses när pappa fyller år, jag förstår att ni kommer längta tillbaka. Jag har stora planer för trädgården så det är bara att komma och gräva om du behöver ombyte i vår, du kan även få tälta på gräsmattan men jag vågar inte riktigt erbjuda samma vyer som NZ.

Vi ses snart, kramar

2010-03-10 @ 14:47:49
Postat av: Gustav

Det ska bli jättekul att se dig igen Kajsa!



Det verkar som att ni verkligen har haft en underbar resa och jag längtar efter att få höra alla historier!



Om du orkar får du gärna komma hem till mig på fredag, vi ska äta middag och titta på Johans bilder från Kenya :)



Massa kramar!

2010-03-10 @ 18:04:02
Postat av: Kim

Hej på er!

Bilderna ger verkligen inspiration till att skramla ihop lite pengar till en egen resa. Jag kom hem från Vietnam igår och hann precis träffa mamma och Björn innan de stack. Vi avlöser varandra på Arlanda nuförtiden. :) Ni har väl åkt vid det här laget så vi ses snart.

Kramkram

2010-03-11 @ 11:17:14
Postat av: niki

fan vad jag saknar dig gumman men snart så :D wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie :D :D

2010-03-11 @ 13:23:12
URL: http://niczue.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0